EasyRecycle logo
EasyRecycle logo mobil
Carbon footprint

Oktober 2022

I januar 2020 indgik vi en samarbejdsaftale med...

”Siden vi indgik i projektet, har vi genbrugt og genanvendt 1.165 bærbare og 3.242 stationære og...”

Line Christensen

Udgiver af dette opslag

I januar 2020 indgik vi en samarbejdsaftale med Indkøb & Medicoteknik, Region Midtjylland om håndtering af Region Midtjyllands brugte elektronikaffald. Vi har netop fornyet aftalen - det er en kæmpe ære, at vi nu fortsætter samarbejdet

Siden vi indgik i projektet, har vi genbrugt og genanvendt 1.165 bærbare, 3.242 stationære computere og 169 tons anden elektronik og mindre medicins udstyr. Det betyder 5.267 tons mindre CO2-udslip, hvilket svarer til 741 danskers årlige CO2-udledning (målt ift. Danmarks Statistiks opgørelse over danskernes CO2-udledning i 2020).

Klimakampen

Lars Hansen, medicoteknisk chef

Lars Hansen, medicoteknisk chef i Indkøb & Medicoteknik, Region Midtjylland fortæller: ”Erfaringen har vist, at ved at samarbejde med en partner, der har køb og salg af brugt elektronik som kernefunktion, får vi bortskaffet udstyret på en god og nem måde. Samtidig sikrer vi, at al data bliver slettet, inden udstyret genbruges eller destrueres på forsvarlig vis”. Vi er stolte af at være tovtrækker på Region Midtjyllands projekt omkring at genbruge og genanvende deres brugte elektronik og medicoteknisk udstyr – det er en bæredygtig og ansvarsbevidst tankegang! Det er præcis vores kerneværdi, og at offentlige organisationer som Region Midtjylland tænker bæredygtighed ind i deres forretningsmodel er fantastisk! Vi har høje ambitioner om fremtidens samarbejde med Indkøb & Medicoteknik, Region Midtjylland. ”Generelt er det kun under fem procent af det udstyr, vi behandler, som ikke kan genanvendes og i stedet må kasseres," fortæller vores direktør Nick Fuglsang. Derfor er det så vigtigt, at man som virksomhed tager stilling til sit brugte elektronik – databærende eller ej. Vi glæder os til fremtidens samarbejde!😊 Forhåbentlig kan vi få flere med på genbrug- og genanvendelsesvognen – både offentlige organisationer og private virksomheder. For klimaet, miljøet og vores fremtids skyld.